Min webbsida

Rakels Hemsida

Min webbsida

Rakels Hemsida

Ny Manglade lakan i kyla

Ny Manglade lakan i kyla
Efter dagen som barnflicka då 14-15 år avslutat arbetspass, tog jag mig upp för den smala reptrappan i etapper. Knakade i spjältaket där blåsten utifrån ven det tjöt och brakade, höll huset på att rämna. Spöklika upplevelser inom mig där jag var så rädd.
- Nu var jag uppe såg mörkret genom springorna började långsamt gå och tog mig över rangliga golvet. Där, där framme dörren den som var målad grön nu intill där jag greppade handtagets vred, såg mig omkring var där någon?.

- Kom in och kände mig lite som befriad där jag låste om mig dörren. Men i samma veva kom att tänka på TV, kanske fanns det något att titta på ah jag går ner och frågar om jag får sitta en stund och se aktuellt eller vad nu som serverades bara jag fick sällskap en stund så var jag nöjd. Mannen i huset var skolad till Disponerande som Lantmätare bevars...
- Mannens Barska Tilltag… Tog mig likt i kragen och gick nu långsamt in i vardagsrummet där chefen satt. Klev in och nu som en gäst,.. jo sa jag, kan jag få titta på tv och sitta en stund här, mannen såg barskt på mig! NEJDÅ det får du inte, det går inte för sig gå nu upp till ditt rum igen vi vill vara för oss själva nu..jaha….
- I vinddraget… Så kom jag nu genom trappan upp i samma blåst och vindilar som nerför knak och brak och gåendes på kliven in igen genom grönmålade dörren i rummet som avlångt smalt. Gick fram och öppnade på fönstret till mörkret där ute, som jag såg hur stora gránar och tallar som vajade och likt vek sig för vinden ca 20 meter långt ner såg jag. Grymt vad kusligt!
- Kalla Nymanglade Lakan.. Tänket att lägga mig där jag såg mot en ny dag, ingen telefon så jag kunde ringa mamma heller. Beredde mig för natten och drog mig mot sängen kröp ner i kalla nymanglade lakan men där jag bad Gud som haver barnen kär och fick trygghet. 

- Glömmer aldrig hur blåst jag blivit den dagen av Disponenten som sååå kylig mot sin lilla hemflicka. Men jag har förlåtit honom.

- / Rasg 2021

Likt vek sig träden i blåsten