Min webbsida

Rakels Hemsida

Min webbsida

Rakels Hemsida

Cykelfärden från en dröm

/Drömmar är likt strömmar men ändå kan ha ett djupare budskap i sig, läsaren får här tolka in vad den vill, just här i denna - /

- Kommer att möta ett par i drömmen som faktiska vänner ( nu levande ) till mig. Deras namn får bli Gabriel och Rosa. Nu hände det sig så att dessa vänner Gabriel och Rosa var nyinflyttade i Lappland Vilhelmina.
- Herrgårdspar.. Varför, hade vännerna från Södern etablerat sig här i lappmarkerna ja kanske skulle de som tidigare bedriva sin verksamhet bl.a. som Herrgårdspar för inhysande gäster på resa i Landskapet. Övrigt så ”tvistar därom de lärde” där frågan nog får stå outredd så länge men de var vänliga;

.. God Mat.. Också hade de där med stor trivsel stund på vänlig samvaro tillsammans, en mycket god mat och där jag som sagt möttes på värme och vänlighet.
- Började nu att tänka på hembyn.

Jag kom nu alltså på besök till dem. De hade ett stort hus med flera rum. Efter att vi umgåtts en stund framåt kvällen med fin samvaro blev jag så småningom inför natten hänvisad till ett av rummen. I allt detta omkring så började jag alltså att tänka på min hemby 7 kilometer därifrån. Men jag hade ju cykel och sa det till vännerna så de skulle inte behöva att skjutsa mig dit.
- Beckmörkt ute. Nu var det beckmörkt ute och kändes minst sagt kymigt att jag skulle måsta ge mig ut på cykel till Skog ”, 7 kilometer där jag skulle färdas i bäck svarta mörkret hur skulle det gå, och krocka med älgar kunde jag också som kom alldeles inpå i mörkret fy såååå otäckt. Det är ju jakttider även i Vilhelmina nu så mycket älg som rör sig.

- Men ring tyckte vännerna före om att du kommer nej det vill jag inte svarade jag då kan jag väcka dem och mamma som nyss kan ha somnat.

- Motvilligt och kanske krock med älgar

… Hur nu än så tänkte jag mig motvilligt att i mörkret där jag inte knappt såg handen framför mig skulle ge mig ut på Skogvägen till hemmet och nu cykla 7 km det kändes minst sagt, tungt och motigt där jag nu gick ut och satte mig på cykeln med fötterna på tramporna och kom igång, med att trampa färden mot hemmet hade tänket på mörkret hela tiden och olustkänslan igen, och igen, där fyyyy också och krocka med älgar ja kanske även andra djur vem ville det och hur kul skulle det vara. 

.. Hur slutet blev har jag ingen aning om men säger som man brukar i ett uttryck ”slutet gott allting gott ; härligt, det tror jag på och hoppas i hoppet är det sista som överger en.
... Drömmen slutade här.

- /rasg 16/9 2021

Köket i Herrgården😅