Min webbsida

Rakels Hemsida

Min webbsida

Rakels Hemsida

En ljuvlig sommarbukett i minne för det fina paret❤️❤️ med varandra och sin 🐕

Nypåstigna som NYPonstigna ..biljetten

/En verklighetsskildring 
Hembjuden till obekanta:  Biljett, papper eller e- biljett jag löste alltid min biljett för tågresor i god tid före resan. När konduktören kom fanns alltid färdmålet och biljett till hands. Så var det då och så är det än idag./
*****

Tågresan

Glömmer aldrig tågresan från stora staden Stockholm norrut mot viddernas land. Östersund och Lappland. Det var vid ett byte så var det ofta då vid resorna med tåg. Jag hade resebagaget som alltid packad till bristningsgränsen. Och pappersbiljetten knövlade på med för att den skulle vara nära till hands när konduktören så småningom dök upp för nypåstigna. Alltid var det några resande både här som där som klev på och av för både här som där blev ett antal gånger under resans gång.

***
Tågbyte

Nu, var jag avstigen för ett tågbyte. Stod där på perongen med ganska lite folk och figurerade ett tag, tänket på hur jag skulle invänta nästa tåg som var ett par timmar innan avgången norrut.

***

Bjuden till obekanta

Där jag nu står kommer en man fram till mig och börjar prata. Vi pratade på av ditt som datt. Jag berättade att jag var på väg norrut mot Vilhelmina Lappland. Hur det fortsatte jo mannen bjöd hem mig att följa med till hans hem med fru och hund. Sagt som gjort, det var en liten bit i kvarteret från stationen och jag följde med. Helt obekanta där jag fick komma in i ett varmt hem av paret i sina bästa år och jag som tungdom. Här kom nu mannen med sin hustru och deras hund och jag, att bli sittande av ett rikt fikabord med gott som blandat i ett enkelt varmt hem sådan värme och trivsel som vi hade. Här talade vi bland annat om Norrland därifrån jag kom och om sångfågeln ”Lapp- Lisa” Anna- Lisa Öst som han kände till tiden och tiden går fort när man har trevligt. 
Så var då dags att gå till tågstationen där mannen slog följe med mig tillbaka och vi tog farväl i ett tusen varmt tack. Jag fick sitta en stund inne på stationen och invänta tåget minns hur jag kände mig till freds över denna fina familj på deras varma gest på omhändertagandet. Tåget kom in och dax var att kliva på för resan tog fram tågbiljetten där jag nu såg konduktören som gåendes utropande nypåstigna, hade biljetten i beredskap som jag räckte fram till konduktören, resan började på nytt och jag kände mig lycklig.

***
Sådana möten som detta på sådan generositet av helt främmande människor blev ett fantastiskt minne som aldrig jag glömmer det sitter med för alltid i kläderna. Love❤️

rasg03 2022